TAITEILIJAESITTELY


Olen kuvataitelija Piippa Mutikainen, asun ja työskentelen Jämsässä. Minua kiehtoo kuvantekemisessä erityisesti se prosessi, jota käyn teoksieni kanssa. Ilmaisen itseäni moniulotteisesti.

Teokseni ovat useinmiten sekatekniikalla toteutettuja maalauksia, esinekoosteita ja installaatioita. Kiehtovinta on työskentely ja prosessin yllätyksellisyys. Maalauksieni ideat löytyvät omasta elämästäni. Ihminen, luonto ja ihmisluonto kiehtovat, myös henkisyys sekä mystiikka. Etsin tasapainoa ja kontrasteja.

Teemallisesti työstän aihetta, kunnes se lakkaa kiinnostamasta. Saatan kuitenkin palata samoihin aiheisiin myöhemmin. Hengitän voimakkaasti käsillä olevaa aikaa. Aikaisemmin veistokset olivat osa taiteellista työskentelyäni. Nykyisin maalaan sisintäni. Elämä ympärillä inspiroi ja tuo sävyjä palettiini.

Olen pitänyt yksityisnäyttelyitä vuosittain. Olen osallistunut jurytettyihin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin, myös maamme rajojen ulkopuolella, viimeksi Brasiliassa ja Japanissa. Opetin pitkään lasten- ja nuorten taiteenperusopetusta. Tällähetkellä opetan joogaa. Koen olevani etuoikeutettu saadessani työskennellä kuvataiteilijana. Oma työhuoneeni Pikku Galleria on ollut myös kesägalleria 16 vuoden ajan (2004-2019).

Työskentelyssäni olennaista on muotomaailma ja sen vangitseminen erilaisten tekniikoiden avulla. Ilmaisukeinoina käytän maalausta, valokuvausta, installaatioita ja ympäristötaidetta.

Maalaus on minulle sisäinen matka ja kokemus. Mielikuva hakee ilmaisukeinokseen pinnan ja värimaailman. Maalatessani tunnen uppoavani kuvaan. Prosessina ainutkertaiseen.

Valokuvaus tuo esille herkkyyden aistia ja havaita. Se on itselleni tapa kertoa - avata uusia ovia. Kuvaa voi hengittää – sisältäpäin.

Installaatioissani ja esinekoosteissani käytän uusiutuvia materiaaleja ja ekologisia vaihtoehtoja. Kierrätyksestä löytynyt tavara saa uuden elämän. Mielikuva, ajatus ja tila synnyttävät uuden vision - käsitteellisen.